A hónap chart-ja – 2012. július

A hónap chart-ja – 2012. július

Miben különböznek egymástól a magyar és a török gyerekek?

Az EU Kids Online kutatása szerint Törökországban a legmagasabb (35%) azoknak a gyerekeknek az aránya, akik használták a weboldalak “jelentem” gombját abban az esetben, ha valamilyen zavaró online tartalommal, jelenséggel találkoztak. Az európai rangsor végén ugyanakkor Magyarországot találjuk, ahol a gyerekeknek összesen 2%-a élt ezzel a lehetőséggel. Az adatok azt is jelzik, hogy minél több […]

Az EU Kids Online kutatása szerint Törökországban a legmagasabb (35%) azoknak a gyerekeknek az aránya, akik használták a weboldalak “jelentem” gombját abban az esetben, ha valamilyen zavaró online tartalommal, jelenséggel találkoztak. Az európai rangsor végén ugyanakkor Magyarországot találjuk, ahol a gyerekeknek összesen 2%-a élt ezzel a lehetőséggel.

A hónap chart-ja 2012 július

Kattintson a nagyításhoz!

Az adatok azt is jelzik, hogy minél több dologra használja egy gyerek az internetet, minél mélyebb és alaposabb ismeretekkel rendelkezik, annál nagyobb a valószínűsége, hogy használni fogja a weboldalak “jelentem” funkcióját. Ez az összefüggés Magyarország esetben is kismértékben megfigyelhető, bár jóval elmarad a Török gyerekek körében tapasztaltaktól.

A kutatás módszertanáról

Az EU Kids Online kutatási konzorcium személyes, a kérdezettek otthonában lefolytatott kérdőíves interjúkat végzett 25 országban, országonként 1000-1000 fő 9−16 éves internetező és szülő körében. A minta rétegzett, véletlen mintavételi eljárással készült, az érzékeny témákra a kutatás során önkitöltős kérdőívben kérdeztek rá.

A kutatásban részt vevő országok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Törökország és az Egyesült Királyság. Mindezek mellett a projektben részt vesznek kutatócsoportok Horvátországból, Izlandról, Lettországból, Luxemburgból, Máltáról, Oroszországból, Szlovákiából és Svájcból.